14 DECEMBER
14 DECEMBER 14 DECEMBER 14 DECEMBER

14 DECEMBER

Du skal være logget ind for at kunne lave bestillinger Ring for pris
JERRY LEWIS
Jerry Lewis (født 16 marts 1926) er en amerikansk komiker, skuespiller, sanger, filmproducent, manuskriptforfatter og filminstruktør. Han er kendt for sin slapstick humor i film, tv, scene og radio. Lewis er også kendt som vært i mere end 40 år, for det årlige Labor Day Telethon til gavn for den amerikanske muskelsvindfond. Lewis har vundet flere priser fra det amerikanske Comedy Awards, Los Angeles Film Critics Association og Venedig Film Festival, og han har to stjerner på Hollywood Walk of Fame.
Gennem hele sin karriere har Lewis støttet fundraising til forskning i muskelsvind. Fra begyndelsen af 1950'erne frem til 2011 fungerede han som landsformand for Muskelsvindfonden i USA. Lewis begyndte at hoste telethons til gavn for MDA i 1952. Fra 1966 til 2010 han vært for den årlige Jerry Lewis MDA Telethon.
Den første Jerry Lewis Labor Day Weekend Telethon:
Den første officielle Jerry Lewis Telethon for muskelsvind fandt sted på Labor Day i 1966. Nogle var skeptiske, fordi de mente, at mange mennesker var ikke hjemme på Labor Day. Men overraskende blev Telethon en kæmpe succes. Jerry Lewis årlige Labor Day telethons indbragte millioner af dollars i donationer. Den største enkeltstående donation nogensinde kom fra Firefighters Association, som gav mere end $ 250.000 til sagen.
Mange af de største berømtheder i show business har optrådt på Lewis telethons i årenes løb, herunder Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., og tre af Beatles. Selv Ronald Reagan har medvirket. Den 3. august 2011 blev det meddelt, at Lewis ikke længere ville være vært på telethons. Lewis er ikke længere associeret med Muskelsvindfonden i USA.