APOLLO 11 - 40
APOLLO 11 - 40 APOLLO 11 - 40 APOLLO 11 - 40 APOLLO 11 - 40 APOLLO 11 - 40 APOLLO 11 - 40 APOLLO 11 - 40

APOLLO 11 - 40

Du skal være logget ind for at kunne lave bestillinger Ring for pris
Kuglepennen er godt nok opfundet af ungareren Laslow Biro, men det var amerikanske Paul Fisher, der løste mange af de oprindelige problemer med patroner, der enten lækkede eller tørrede ud. Han opfandt et system, hvor nitrogen skaber et tryk inde i patronen, som presser blækket mod kuglen, og en ny type blæk, som forandrer sig fra gele til væske, når blækket rammer skrivekuglen. Trykket fra nitrogenet forhindrer luft i at trænge ind, hvilket forlænger patronens levetid fra et par år til HUNDREDE ÅR!


Paul Fisher solgte sine penne til NASA, det amerikanske rumfartsvæsen. Pennene kan skrive under alle tænkelige forhold: Både normalt og på hovedet, i vægtløs tilstand, under vand og i temperaturer fra -34 grader Celsius til 121 grader Celsius. Pennen var med på den første tur til månen, og ud over at kunne skrive, blev det faktisk også denne pen, der reddede hele missionen og astronauterne fra den visse DØD! Da man skulle lette fra månen, kom man ved et uheld til at knække afbryderen på startkontakten. Gode råd var dyre - skulle man nu strande på månen? NASA kom frem til, at man kunne forsøge at nå en lille switch inde i afbryderen ved hjælp af den medbragte Fisher Space pen. Buzz Aldrin, astronauten, gjorde forsøget - og det lykkedes at starte fartøjet! Buzz Aldrin er i dag en ældre herre - han gemmer stadig den berømte pen i sine gemmer! I 2009 fejrede man 40 året for den første rejse til månen med udgivelsen af et penne sæt med et fodaftryk på låget en den meget eksklusive æske.


På siden af æsken kan man læse de vigtige datoer og tidspunkter for opsendelse, første skridt på månen, og landingen ved hjemkomsten til jorden.


Dette er en af de absolut flotteste enheder i min samling, og den rangerer oppe i min top 3!


Man fornemmer virkelig historiens vingesus. Mange oplevede ikke dette, fordi det skete for så længe siden. Jeg var kun 13, men husker det levende. Det var som et ufatteligt eventyr. Tænk at menneskeheden havde evnet at flyve helt til MÅNEN! Det fjorde et uudsletteligt intryk på mig!






 
 
 
Kun fremstillet i 500 ekspl. - mit har nummer 25!






 
ARMSTRONG´s berømte ord: Et lille skridt for et menneske - et gigantisk hop for menneskeheden