ESKESENFloater penne er en dansk opfindelse.


ESKESEN A/S blev grundlagt af Peder Eskesen helt tilbage i 1946 i en kælder i København. Peder Eskesen var aktiv i virksomheden frem til sin død i 1988. Et par år senere solgte Eskesen familien virksomheden til Jens Dromph - virksomhedens direktør - og Per Staal - medlem af bestyrelsen. Per Staal gik på pension på pension i 1997 og Jens Dromph blev dermed eneejer af virksomheden.

I 2004 blev ESKESEN A/S overtaget af Svend Erik Kriby og Ole Schneider. Under deres visionære ledelse gik det fremad med stormskridt for den verdensberømte danske virksomhed. Ole Schneider er dog igen udtrådt af virksomheden, der nu ejes af forhenværende økonomidirektør Thomas Kofoed Olsen.

ESKESEN eksporterer langt hovedparten af af produktionen - omkring 90% - til over 50 lande på verdensplan - med USA som det største marked.

ESKESEN beskæftiger hen ved 20 personer, og hele produktionen foregår på Eskesen's egen fabrik i Store Merløse - en lille by ca. en times kørsel fra København. Det er samtidig virksomhedens hovedkontor.

ESSO blev den første floating action kuglepen fremstillet af ESKESEN. Det skete i begyndelsen af 1950´erne da ESSO kontaktede ESKESEN vedrørende produktion af en kuglepen, hvor man forestillede sig en lille olietønde, der flød op og ned i klar olie. ESKESEN tog udfordringen op og udviklede produktet

ESSO pennen blev introduktionen af Floating Action pennen, som i daglig tale kaldes for "Floaty pen".

ESKESEN fik patent på opfindelsen i 1955. Den dag i dag er det det samme koncept med "film, olie og flydende objekt" der fremstilles.

En skælsættende begivenhed indtraf i 1996 da ESKESEN fik en licens til De Olympiske Lege i Atlanta i USA. Der blev fremstillet et større antal motiver ved denne lejlighed, og kendskabet til Eskesen voksede til nye højder.

Selvom konceptet i princippet er det samme, fornyr ESKESEN sig konstant. Der designes jævnligt nye modeller, og det nyeste skud på stammen er den nye "C-TOP", som er blevet vældig populær. Samlerkredse har modtaget modellen med begejstring! Den klassiske "534" kuglepen er dog stadig virksomhedens bedst sælgende kuglepenne produkt.

Millioner af mennesker verden over kender Eskesen's kuglepenne,
og enkelte af os er så begejstrede, at vi ligefrem SAMLER PÅ DEM!HER KAN DU DYKKE NED I ALLE HERLIGHEDERNE:


 

preload spinner