CARLSBERG

Carlsberg A/S er et dansk bryggeri grundlagt i 1847 af J.C. Jacobsen. I dag er Carlsberg blandt de førende i verden med bryggerier i omkring 50 lande, og bryggeriets premium-mærke Carlsberg sælges på ca. 150 markeder.

Hver eneste time døgnet rundt produceres der 750.000 flasker Carlsberg øl rundt omkring på jordkloden, og hver eneste dag året rundt triller de populære dråber fra Carlsberg ned i halsen på 15 millioner mennesker over hele verden.

Historien om Carlsberg er ikke bare et stykke dansk kultur- og industrihistorie - det er også historien om et firma, der satte sit præg på ølbrygningkunsten verden over.

 

DEN GAMLE BRYGGER:

J.C. Jacobsen (1811-1887) var manden, der revolutionerede ølbrygningskunsten ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa. Ideerne fik han på studierejser i ungdomsårene til London, hvorfra han indførte den store dampkeddel af kobber, der i dag er fast ingrediens i alverdens bryggerier. Og til München, hvorfra han hjembragte den eftertragtede bajerske tilsætgær, der blev brugt til at producere den undergærede bajerske øl, gjorde ham til foregangsmand.

Navnet Carlsberg er i øvrigt inspireret af I.C. Jacobsens 5-årige søn Carl. Efter den spæde start i sin fars lille bryggeri i Brolæggerstræde flyttede bryggeren nemlig kort efter sønnen Carls fødsel i 1842 ud til mere plads og ikke mindst rent vand. Det ny hjemsted blev på Valby Bakke, (i folkemunde 'bjerget'),
hvor ølbrygningen startede i 1847.

Carlsberg bryggede fra 2008 ikke længere øl på den historiske grund i Valby, da man besluttede at samle den danske produktion i Fredericia.

 

_______________________________________________________________________________________________________________